Overslaan en naar de inhoud gaan

We blikken terug op het Nationaal Fietscongres

We blikken terug op het Nationaal Fietscongres

dinsdag 2 juli 2024

Fietsprofessionals vanuit alle hoeken van Nederland en België kwamen op 5 en 6 juni 2024 naar het Nationaal Fietscongres in Den Haag. De 300 bezoekers pakten deze gelegenheid om nieuwe vakgenoten te ontmoeten, bij te praten met bekenden, van elkaar te leren en uitdagende cases over fiets met elkaar te bespreken. De gemeente Den Haag en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) waren samen gastheer van het congres en verwelkomden iedereen graag om te laten zien welke ontwikkelingen er op stapel staan in een van de drukste regio's van het land. Het thema van deze editie luidde Fiets en voel je vrij.

Het précongres 

We trapten op woensdag traditiegetrouw af met het précongres om op informele wijze te netwerken en inspiratie op te doen. Dit keer in de Titaan in Den Haag. Na de opening was het voor de 90 deelnemers tijd voor drie verschillende excursies. De fietsexcursie leidde door het centrum van Den Haag waar een enorme transformatie plaatsvindt. De bakfietstocht bezocht een aantal stadsprojecten voor fietsstimulering en een groot aantal sportievelingen reed op de racefiets een mooie ronde door het buitengebied van Den Haag. Vooral de tourtocht was populair en is nadien door deelnemers gewaardeerd met een 9.2. De stralende zon en inspirerende activiteiten was een mooie combinatie. Na de excursies werd er volop genetwerkt tijdens de borrel en het diner. Voor de netwerkmogelijkheden gaf men maar liefst een 8.8. 

Het congresprogramma 

De inmiddels bekende dagvoorzitter Bram Douwes zette tijdens de opening van het Nationaal Fietscongres op 6 juni jl. de volle zaal en wethouder Arjen Kapteijns, van gastgemeente Den Haag, op scherp. Hierna was het de beurt aan keynote Annemarie Mars. Het relaas van Mars werd door de zaal enthousiast ontvangen. “Verfrissend om een keer iemand te hebben die ons niet naar de mond praat", was een van de reacties uit het publiek. Een groot gedeelte van de dag bestond uit de keuzerondes. Het parallelprogramma van het Nationaal Fietscongres telde bijna 30 kennissessies, workshops en walkshops. Van parkeren tot aan fietsen met een beperking en van veiligheid tot aan het inrichten van bedrijventerreinen. 

Tour de Force Initiatiefprijs 

De Tour de Force Initiatiefprijs is bedoeld voor organisaties die samenwerken en goede initiatieven bedenken om het fietsen in Nederland een boost te geven. De prijs stimuleert de daadwerkelijke uitvoering van diverse fietsinitiatieven. We zijn trots dat deze prijs, net als voorgaande jaren, uitgereikt is op het Nationaal Fietscongres. Het initiatief ‘Veilig leren fietsen in het verkeer voor leerlingen van het speciaal onderwijs’ van SportUtrecht is de winnaar van de Tour de Force Initiatiefprijs 2024. Het idee ontving de meeste publieksstemmen op 6 juni 2024 tijdens het Nationaal Fietscongres in Den Haag. Programmamanager Tour de Force Ronald de Haas en Esther van Garderen, voorzitter van de Fietsersbond, reikten de prijs uit. 

We bedanken alle partners en de gastheren voor het mede mogelijk maken van deze inspirerende dagen. Duik in ons bladerbare beeldboek voor congresfoto’s, mooie bezoekersquotes, evaluatiecijfers van deelnemers en veel meer informatie over de sessies en programmaonderdelen van het Nationaal Fietscongres 2024.

 

LEES MEER

Congres Natuurlijk
nov28
event_noteAgenda
Congres Natuurlijk 2024

IEDEREEN IS WELKOM OP HET FESTIVAL!Natuur voor iedereen, in elk gebouw, in elke straat, in elke wijk, in elke…

wethouder leiden
descriptionArtikel
Geslaagd derde Circulaire Openbare Ruimte Congres in Leiden

‘Het is onmogelijk het goede niet te doen, als men het eenmaal kent’

Gemeenten die gemeenten inspireren…

descriptionArtikel
Terugblik op het Blue Zone Festival
Met een daverend applaus sloot op 20 juni het eerste, landelijke Blue Zone Festival in Zwolle af. Blue Zwolle,…
descriptionArtikel
We blikken terug op het Nationaal Fietscongres
Fietsprofessionals vanuit alle hoeken van Nederland en België kwamen op 5 en 6 juni 2024 naar het Nationaal…
Duurzame & gezonde scholen congres
descriptionArtikel
Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2024
Samen zetten we de volgende stap!

Het Duurzame & Gezonde Scholen Congres is hét jaarlijkse kennis- en…

MOVE24
descriptionArtikel
MOVE24 - HET EVENT VOOR DE BEWEEGVRIENDELIJKE OMGEVING

Een beweegvriendelijke leefomgeving is een omgeving die uitnodigt tot sporten, spelen en bewegen en die op die…

REACTIES

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.